Thursday 28 August 2014

Zeelandhallen

In 1969 begonnen de bouwwerken voor deze hallen die in 1971 de deuren opende. Op deze dag had de slad plots 2 nieuwe hallen: Westerscheldehal en Oosterscheldehal. Naast deze hallen waren er ook nog ekele kleinze zaaltjes waar conferenties en bijeenkomsten georganizeerd konden worden. De hallen zelfs verwelkomde vele exposties en andere evenmenten zoals fuiven, tentoonstellingen en theater voorstellingen.
In 2005 werden de hallen in een volledig nieuw kleedje gestoken nadat de exploitant Libéma de hallen overkocht. De huidige hallen werden gerenoveerd en de bouw van een nieuwe hal begon. Deze hal, de Noorzeehal, opende zijn deuren uiteindelijk in 2007 waardoor het terrein vanaf toen uit buina 15.000 m² bestond.

Ondertussen zijn de hallen uitgerust met een beurs restaurant, een leisurecentrum, een Chinees wok restaurant, een bowlingcentrum met 12 bowlingbanen, een indoor kartbaan, een bioscoop en een fitnessruimte op twee verdiepingen. Bovendien worden er maandelijks evenementen zoals Indoor Motorsport, Snuffelmarkten, de Horeca Beurs, Contacta, de Technische Vakbeurs, Modelbouw showen en de Lente- Tuin en Woonbeurs in de hallen georganiseerd.

De hallen zijn direct langs de E356 gelegen waardoor ze makkelijk bereikbaar zijn met de wagen, bovendien zijn de hallen uitgerust met een zeer ruime parking. Indien je verkiest de hallen te bezoeken via publiek transport is dit ook mogelijk sinds de hallen slechts op een 15-tal minuten wandelen van het centraal station zijn gelegen. Indien je niet zo ver wil wandelen kun je eventueel een taxi nemen vanuit het station. Indien je naar de hallen komt voor een specifiek evenement, vergeet dan ook niet de website van het evenement of de hallen te bezoeken, sinds vele evenementen gratis busdiensten vanuit het station inleggen.
Laten we even een kijkje nemen wat de Zeelandhallen Goes dit jaar nog op het programma hebben staan.


Maandelijkse snuffelbeurzen

Naar traditie gewoonte zijn er ook tijdens de volgende maanden weer snuffelmarkten. Hier kun je lekker rondsnuffelen langs honderden kramen. Je kunt hier bijvoorbeeld op zoek naar spullen voor je verzamel collectie of boeken, platen en/of speelgoed. Kortom is een dagje op de snuffelmarkt een heus plezier voor de ganse familie.

Ride of the Roses

Op 7 september 2014 verzamelen zich weer honderden mensen om hun steentje bij te dragen aan KWF Kankerbestrijding tijdens Ride for the Roses. Het evenement dat dit jaar doorgaat voor de 100e editie bestaat een een fietstocht van 100 km. Maar als dit te lang zou zijn voor jou kun je ook deelnemen aan de korte tours van 25 of 50 km. Het evenement is na zo vele jaren een bekend begrip voor fietsliefhebbers. Niet alleen is het iets waarbij je je gezond houdt maar je steunt ook nog eens het goede doel. Elke deelnemer krijgt namelijk een roos aan de finish lijn die symbool staat voor een morgen voor iedereen. Dus kom en steun het goede doel op 7 september en steun daarbovenop het kankerfonds.

Recreavak

Recreavak is de beurs als het neerkomt op ontwerp, bouw, aanleg en inrichting voor vakantieparken, welness & health, attractieparken, horeca, etc. De beurs neemt elk jaar plaats na het hoogseizoen. Maar ondanks hun grote succes dit jaar hebben ze nu een 2e editie ingelast door zal doorgaan in oktober.

Wednesday 20 August 2014

Laat je eens verwennen

Of je nu zin hebt in Italiaans, Spaans, Chinees of Grieks. Deze stad heeft het allemaal. Niet alleen kan je restaurants terug vinden aan verschillende prijsklassen, je zal hier ook restaurants vinden die elke een eigen sfeer creëren. Sluit een gezellig dagje winkelen af met een knus diner met je vrienden of neem je partner uit voor een romantische maaltijd in een van de vele etablissementen die de stad te bieden heeft.  Ben je nog niet overtuigd van wat de stad te bieden heeft op culinair vlak, lees dan verder en ontdek de beste restaurants in de omgeving.





























Restaurant Le Blue

Dit restaurant offert seizoensgebonden maaltijden aan uit een internationale keuken. Het restaurant is gericht naar een iets beter publiek met zijn luxueuze setting  maar is zeker een bezoekje waard wanneer je je partner eens wil trakteren op een mooi diner.

Restaurant AMUZ

Ben je op zoek naar iets goedkoper eten dan is dit de ideale plaats bij uitstek in de stad. Het restaurant biedt goedkope maaltijden aan zoals steak met patat, spaghetti of mosselen.

Stadhuis

Dit restaurant volgt het principe van een lunch restaurant wat wil zeggen dat het vrij vroeg op de avond sluit. Dit wil niet zeggen dat het geen goede plek is om te genieten van een lekkere Nederlandse of Belgische maaltijd. De prijzen van het restaurant zijn zeer schappelijk en zeker de moeite waard eens langs te gaan tijdens een dagje shoppen bijvoorbeeld.

Het elfde gebod

Ben je op zoek naar een restaurant dat je lokale gerechten aanbied, ga dan zeker eens langs bij het elfde gebod. Dit restaurant is gelegen langs de kade wat meteen een gezellige sfeer inzet. Iets wat je zeker moet proberen wanneer je een bezoekje brengt aan dit restaurant zijn de vis en zeevruchten gerechten.

De stadschuur

Met een nieuwe eigenaar is dit restaurant zelfs beter dan voorheen. Het is iets hoger geprijsd dan je gemiddelde restaurant maar het heeft een zeer goede selectie aan gerechten met vis en zeevruchten. En ookal is de prijs iets hoger dan gemiddeld het is zeker de moeite waard om hier eens langs te gaan.

Jan

Als je op zoek bent naar authentieke Nederlandse keuken ben je bij Jan aan het juiste adres. Wist je dat Jan de beste bitterballen van de stad verkoopt? Dit zorgt ervoor dat het altijd vrij druk is in het restaurant dus als je van plan bent om hier eens langs te gaan, bel je misschien eerst best voor een reservatie.

El Charro

Ben je op zoek naar een meer zuiderse maaltijd, ga dan zeker eens langs bij El Charro. Het restaurant serveert klassieke Mexicaanse gerechten en gegrilde barbecue. Zeker waard om te proberen zijn de ribbetjes. Niet alleen kan je hier vriendelijke service verwachten de prijs is hier ook zeer redelijk.

Hier heb je het dan een lijst met aangeraden restaurants hier in Goes. Als je nu nog steeds niet weet waar volgende keer te dineren weet ik het ook niet meet. Maar waar je ook gaat, laat het je zeker smaken.

Wednesday 13 August 2014

Evenementen in Goes

Er is altijd wel wat te beleven in deze bruisende stad. Zeker als het neerkomt op entertainment en cultuur. Enkel van de meest gekende muziek evenementen zijn zeker en vast Dancetour, MuziKade, Goes C en de Manhuistuinconcerten die elk jaarlijks plaats vinden in deze stad. Niet alleen heft de stad een goed arsenaal aan muziek evenementen, er zijn ook een hoop evenementen voor diegene die van mode, film of cultuur houden. Dit alles is mogelijk omdat de stad een geweldige omgeving vormt, zowel in de binnenstad als de buitenstad. Maar laten we eens een kijkje nemen naar de meest gekende evenementen die de stad te bieden heeft.


1.   Manhuistuin concert

Het concert heeft zijn naam te danken aan het feit dat vroeger mannen boven de 60 gratis in deze tuin konden wonen, maar dat is allemaal verleden tijd sinds de tuin nu een permanente muziektent heeft waar in de zomermaanden vele concerten worden gehouden. Op het programma voor deze zomer staan bijvoorbeeld: Het Zeeuws Mannen koor en Witte van Haemstede – Burgh Haamstede.

2.    Zeeuws Rijwiel en Tour vierdaagse

Dit jaar viert de stad zijn 26e Zeewse Rijwiel en Tour vierdaagse waarbij je fietstochten van 25, 40 of 60 km rondom de streek kan maken.
De toeren vertrekken vanuit het centrum van de stad en gaan verschillende richtingen uit. De ganse tour is aangeduid met pijlen zodat iedereen makkelijk zijn weg kan vinden.
Wanneer je alle vier dagen mee fiets krijg je ook nog eens een herdenking medaille als aandenken.

3.    Dancetour

Het laatste weekend van juli is het weer zover, Dancetour slaat zijn tenten op, op de grote markt en je kan gans de dag genieten van gratis dance muziek gedraaid door bekende DJ’s.
Het festival loopt van 1 uur ’s namiddags tot 10 uur ’s avonds.
Dit jaar verwelkomt het event DJ’s zoals Wessel S,  La Fuente, Mc Boogshe en zovele meer.

4.    GoesC festival

Dit gratis culturele festival gaat door in augustus en kan je optredens van muziek, dans en theater verwachten. Het evenement begint in de late namiddag en loopt door tot middernacht. Dit jaar kan je optredens verwachten van onder andere Los Misticos, Musicalvrienden en de Zeeuwse muziekschool.

5.    Kermis

Zoals elk jaar gaat de kermis van Goes weer door in augustus op de Grote Markt, de Singelstraat en de Koepoort. Naar gewoonte zal je hier dit jaar weer al je favorieten kermis attracties terugvinden zoals de botsauto’s, de vissen kraam, het spiegelpaleis en vele andere. En vergeet natuurlijk niet dat lekkere pakje patat waarvan je op het einde van de dag van kan genieten samen met een chocolade banaan.

6.    Marktconcerten

Zoals elk jaar organiseert de stad weer zijn jaarlijkse markt concerten. Deze vinden plaats elke zaterdag namiddag op de Grote Markt. Dit jaar kan je je verwachten aan orgelconcerten door onder andere Arno van Wijk, Harmen Trimp en Aart Bergwerff.

Zoals je ziet is deze zomer weer gevuld met evenementen voor jong en oud. Op deze manier zal je zomer weer sneller dan gedacht voorbij zijn.


Thursday 7 August 2014

Video van de straat markt in het weekend



Dit is een korte video clip van de markt in de stad Goes, dempen het geluid wordt aanbevolen als de muziek is luid en lawaaierig. Je bent gewaarschuwd.

Friday 1 August 2014

Op zoek naar een leuk en gezellig hotel in Zeeland


We weten allemaal wel dat Zeeland een gezellige omgeving is om een dagje door te brengen, maar waarom niet een weekend spenderen in de provincie. Deze manier kan je zelf ontdekken wat de regio allemaal te bieden heeft. Indien dat je plan is voor een van de volgende weekends, laat me je dan wat meer vertellen over de 5 hotels die gelegen zijn in het hart van de provincie.



Stellechalets 39

Deze vakantie huizen zijn gelegen aan een kampeer site in een van de dorpjes van Zeeland. Het ligt ongeveer een 20 minuten rijden van de kust, een vijf tal km van de bossen, en anderhalve km van het centrum van de stad. Je hebt hier keuze up een huis voor vier personen dat is uitgerust met een dubbel bed en een stapel bed, een woonkamer met TV, DVD,-speler en sterio.
Het is geweldig gelegen indien je houdt van wandelingen in de bossen, fietsen of vissen sinds het park is uitgerust met een visvijver.
Tijdens de zomermaanden opent het hotel ook zijn zwembad zodat je heerlijk kan afkoelen na een dagje sporten.

Hof Olmenstein

Dit hotel is gelegen aan de rand van de stad en heft gratis WiFi. Bovendien is elke kamer uitgerust met een keuken, badkamer (met bad en douche) en woonkamer.
En waarom probeer je niet een van de vele sporten die het hotel aanbied zoals paardrijden, fietsen en tafel tennis. Bovendien kan je ook gebruik manken van de barbecue die in de tuin van het hotel is gelegen.

Amadore Hotel Restaurant Jersey

Dit prachtige hotel is gelegen op de Groote markt van de stad. Dit maakt het zelfs meer makkelijk indien je naar de stad bent afgezakt om een weekendje te winkelen. Elke kamer komt met een flat screen TV en parking is gratis te verkrijgen dichtbij het hotel. Het hotel beschikt ook over een bar en restaurant waar je kan genieten van een heerlijke maaltijd.

Hotel Terminus

Het hotel is vlak aan het centraal station van de stad gelegen. Dit maakt dat het hotel zeer makkelijk bereikbaar is met publiek transport, maar dit wil ook zeggen dat het hotel slechts op drie minuten wandelen van het centrum ligt. Het hotel beschikt over 24 kamers en vier vergadering kamers. Dit maakt dat het hotel ook uitstekend voor bedrijfs functies.

Van der Valk Hotel Goes

Dit 4-sterren hotel is het populairste hotel in de stad voor mensen die op zakenreis zijn maar ook voor mensen die gewoon een paar daagjes willen doorbrengen in de stad. Het hotel beschikt over ruime kamers en suites die elke modern zijn ingericht. Bovendien beschikt het hotel ook over een bar, lounge en restaurant. Zelfs de Belgische grens is maar een klein eindje rijden indien je een dagje wil doorbrengen in het Venetië van het westen, Brugge.


Hier heb je het dan vijf top hotels in Goes die voor ieder want wils iets aan te beiden heeft. Het enige wat je nu nog te doen staat is een keuze maken uit deze hotels en genieten van je tijd in de stad.